Deri hastalıkları gözle görülebilir ve dış ortamla sürekli temas halinde olarak yaşamanızı olumsuz etkileyebilir. Deri hastalıklarından biri olan egzama birçok faktöre bağlı olarak meydana gelen konik bir rahatsızlıktır. Çok ciddi bir sağlık problemi olmamasına karşın cildin kötü örüntüsü sebebiyle rahatsız edici bir durum olabilir.
Egzama Nedir?
Kuruluk ve kaşıntı veren kabarcık oluşumlu bir hastalıktır. Kuruyup pullanana kabarcıklar çatlayarak mikro organizmaların girişine açık bir hale gelir. Bu nedenle enfeksiyon sıklıkla görülür. Yüz, saç derisi, bacaklar, dirsekler ve kalça gibi birçok bölgede oluşabilir. Çeşidine bağlı olacak şekilde; stres, alerji, tahriş veya dolaşımla gözlemlenir.
Egzama Neden Olur?
Genellikle bir uyarana karşı cildin vermiş olduğu bir cevap şeklinde ortaya çıkar. Dıştan veya içten kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Deterjan, parfüm, gibi kimyasallar lastik ayakkabı ve terlikler bazı metaller bireylerde egzama oluşturabilir. Alerji kaynaklı egzamalar, bazı besin türlerinin tüketilmesiyle de ilişkili olabilir. Bunlar haricinde stres ve dolaşım sorunları da egzama hastalığının nedenleri arasında yer alır.
Egzama Çeşitleri Nelerdir?
El Egzaması: Zayıf uyaran maddelerin el ile teması sonucun ortaya çıkan ve elde görülen egzama türü. Genellikle temizlik ile çok uğraşan, kuaföre ve metal işçilerinde görülür.
Atopik Egzama: Alerjik yatkınlık ve çevresel etmenler nedeniyle görülen türdür.
Seboreik Egzama: Cildin yağı olduğu bölgelerde ortaya çıkan kızarıklık, pullanma ve kabuk oluşumudur. Sebebi tam olarak bilinmez kış ve bahar aylarında ortaya çıkar.
Kontakt Egzama: Cilde temas iritan maddeler ve cildin koruyucu yağ tabakasının oluşumuna izin vermeyen kimyasallarla sürekli temas nedeniyle ortaya çıkar.
Numuler Egzama: Genellikle eller, kollar ve bacaklar da görülür. Kaşıntılı dairesel lezyonlara sebep olur.
Asteatotik Egzama: Cilt yüzeyindeki yağ tabakasının azalması nedeniyle ortaya çıkar. Sık banyo yapılması ve yaşlılık buna etken olabilir.
Stres Egzaması: Strese bağlı psikolojik kaynaklı egzama türüdür.
Egzamaya Ne İyi Gelir?
Egzama tedavisi için bir tarif vereceğiz sizlere. Dut bildiğiniz gibi ballı ve tatlı bir meyvedir. Toplanır toplanmaz yenilmesi gerekir. Toplandıktan birkaç saat sonra tadı değişir, çünkü içerisinde bulunan bazı etkin maddeler toplandıktan birkaç saat sonra değişir. El ve ayakta oluşan egzama hastalığına karşı kullanabileceğiniz kürlerden biri “Beyaz Dut Kurusu” kürüdür.
- Beyaz Dut Kurusu Özelliği
- Kandaki iltihap oranını düşünür,
- Egzamaya karşı yardımcıdır,
- Anne sütü arttırır,
- Şeker hastalarının yaralarına yardımcı olur.
Beyaz Dut Kurusu Kürü: Egzamaya Ne iyi Gelir
Yarım litre kaynayan klorsuz suyun içerisinde bir avuç dolusu beyaz dut atılır. Altı dakika kısık ateşte kaynatılır. Altıncı dakika ocaktan indirilir, el yakmayacak derecede olunca egzamalı eller kabın içerisine konulur ve en az on dakika etki etmesi beklenir. Bir saat eller yıkanmaz. Hafta da üç kez, toplamda iki hafta bu uygulama tekrarlanır. Her defasında taze hazırlanmalıdır.
Eğer egzama ayak veya el bileklerindeyse su kaşık veya kepçe yardımıyla o bölgelere dökülür.
Egzama probleminize yardımcı olacak bu kür, egzama kremi ile birlikte daha hızlı etki gösterebilir. Egzama nedir ve egzamaya ne iyi gelir sorularının cevabını bulduğumuz bu yazı bitkisel hayatın içinden sizler için araştırılmıştır. Devamı için bizi takip edin..